Ana içeriğe atla

FLASH KARTLAR


FLASH KARTLAR

FLASH KARTLAR NEDİR?
Genellikle yabancı dil ve ana dil eğitimde kullanılır. Bir diğer kullanım alanı fen ve teknoloji alanıdır. Bir konun öykülendirilmesinde kullanılır. Kartlar üzerinde resmedilmiş olaylar dizinin ardışık bir sıraya koyularak olayın açıklanması istenir. Özellikle küçük sınıflarda kullanılır.
 Bu kartlar sayesinde öğrencilerin bilimsel olayları nasıl algıladıkları ve sıraladıkları ortaya çıkarılır. Bu kartlar değerlendirme amaçlı kullanıldığında; Olay verilerek öğrencilere hazırlatılabilir. Örneğin yağmurun oluşumunu şimşek kartlara hazırlayıp sunmaları istenilebilir.
         

FLASH KARTLAR NASIL HAZIRLANIR?

·       Öncelikle kişilerin kolaylıkla görebileceği bir boyutta kartonlar kesilir
·       Bu kartın bir yüzüne öğretilecek bilginin başlığı ve varsa görseli eklenir
·       Kartın diğer yüzüne ise öğretilecek başlığın şeklin sembolün açıklaması yer alır.
·       Bu konuyla alakalı bütün görseller hazırlandıktan sonra hepsi bir takım halinde kullanılır.


FLASH KARTLAR NEDEN KULLANILIR?
Flash kartlar öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirdiği ve bu sayede öğrenmeyi kolaylaştırdığı ve de daha kalıcı hale getirdiği için kullanılır.
"Beynimiz mutlu olduğunda Seratonin hormonu salgılar. Seratonin, beyin hücreleri olan nöronlar arasında iletişimi daha akışkan hale getirir. Flash kartlarla öğrencileriniz için ne kadar eğlenceli hale getirirseniz, öğrenme faaliyeti öğrencileriniz için o kadar çok gerçekleşmiş olur.”

           






FLASH KART ÖRNEKLERİ

HTML(Hyper Text Markup Language)



HTML(Hyper Text Markup Language)

 İnternet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir. HTML dosyalarının aktarımı için HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) kullanılır. HTML dosyaları sunucu bilgisayarın sabit diskinde .html ya da .htm uzantısı ile saklanır.





SQL SERVER

SQL SERVER
Microsoft tarafından geliştirilmiş ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir. İlişkisel veri tabanı sistemi ingilizce olarak Relational Database Management System olarak adlandırılır ve kısaca RDBMS olarak bazı kaynaklarda karşımıza çıkmaktadır.


 Keywords: #egitim #education #egitimdeteknoloji #diksiyonegitimi #egt #desing #blog #egitim #teknoloji

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAVRAM KARİKATÜRLERİ

KAVRAM KARİKATÜRLERİ a.       Kavram Karikatürü nedir? “Kavram karikatürü” terimi, spesifik bir bilimsel kavramla ilgili görüşlerin karikatür biçiminde sunulması anlamına gelir. Kavram karikatürleri, her bir karikatür karakterinin günlük yaşamdaki bir olaya ilişkin farklı bakış açılarını savunduğu ilgi çekici ve şaşırtıcı karikatür biçimindeki çizimlerdir (Keogh & Naylor, 1999a; Martinez, 2004). b.      Kavram Karikatürü ile Normal Karikatür Arasındaki Farklar Kavram karikatürleri yapısal açıdan bilinen karikatürlerden farklı bir formatta olup içerisinde mizahi ve abartılı unsurları barındırmamasına karşın olay ve karakterlerin çizgiler ile anlatılıyor olması onlara karikatür özelliği yüklemektedir. Genellikle üç ya da daha fazla karakterin günlük bir olay hakkında karşılıklı soruları ya da fikirleri konuşma balonları biçiminde sunulmaktadır. Karikatürlere konu olan günlük olaylar fizik konularının uyarlamaları biçimindedir. Karakterlerin fikirleri eşit statüde ortaya konm

PSİKOMOTOR ALAN BASAMAKLARI

PSİKOMOTOR ALAN BASAMAKLARI PREZİ SUNUM PROGRAMI Algılama: Hedef: Prezi sunum programını tanıyabilme, diğer haritalardan ayırt edebilme. Davranış : Prezi sunum programını tanır, diğer sunum programlarından ayırt eder. Kurulma Hedef : Prezi sunum programını kullanmaya hazır halde olabilme Davranış : Prezi sunum programını kullanmaya hazır halde olur. Kılavuzlama Hedef: Prezi sunum programını eğitim eşliğinde kullanabilme Davranış: Prezi sunum programını eğitim eşliğinde kullanır. Beceriye Dönüştürme Hedef: Prezi sunum programını tek başına uygun nitelikte kullanabilme Davranış: Prezi sunum programını tek başına uygun nitelikte kullanır. Duruma Uydurma Hedef: Prezi sunum programını Powerpoint programı eşliğinde kullanabilme Davranış: Prezi sunum programını Powerpoint programı eşliğinde kullanır. Yaratma Hedef :  Yeni bir sunum program geliştirme Davranış: Yeni bir sunum programı geliştirir.  Keywords: #egitim #education #egitimdeteknolo

NOMİNAL GRUP TEKNİĞİ NEDİR?

NOMİNAL GRUP TEKNİĞİ NEDİR? Nominal grup tekniği; problem çözme tekniklerinden birisidir. İnsan görüşlerine ve yargıya dayalı  olarak problemin çözümü elde edilmektedir. Subjektif yaklaşımdır, kalitatif bir metottur. Üretim planlamada taleplerin tahminlerinin yapılmasında kullanılan sübjektif yöntemlerden biridir. Beyin fırtınası yada bir başka şekilde üretilen çok sayıda görüşü eşit katılımı sağlayarak önem sırasına göre sıralamaya nominal grup tekniği denir. Bu teknikte grup üyeleri arasında etkileşim oranı oldukça düşüktür. Bir grubun hızlı olarak karar birliğine varması için kullanılan hem düşünce oluşturma, hem de konsensus geliştirme yöntemidir. Düşünce oluşturma aşaması sessiz beyin fırtınası biçiminde gerçekleşir. Bu tekniğe nominal denmesinin nedeni, grup üyeleri arasında etkileşimin çok az olmasıdır. Bir  takım, herhangi bir konu hakkında karar vermediğinde bu teknik kullanılır. “Nominal Grup Tekniği”nin en önemli özelliği, katılanlar arasında tartışmalara ve ger